torsdag 12 september 2013

En intervju med Trevolt


EKA: Billing spelar inte, vad jag förstått, med er längre. Kan vi förvänta oss ett annat trumsound och var det svårt att hitta en ersättare?
Adam: Ett litet annat trumsound blir det nog. Gustav ( sångare/gitarrist i Kept, multitalang) har lite mer åt det tekniska hållet, vilket har gjort att jag och David har fått bli lite mer tekniska också. Men i det stora hela låter det som Trevolt har gjort innan. Det var inte svårt, det blev en naturlig övergång eftersom Gustav har varit stand-in ett par gånger innan och det har funkat bra.
EKA: Har ni nåt nytt material på g? Kommer det att låta likt I all hast?
Adam: Vi har ca 6-7 nya låtar och ska förhoppningsvis skrapa ihop till några till. Och om Gustav (GG i Atlas Losing Grip) hinner avvara någon vecka så spelar vi in i i höst.
David: Jag tror att vi har utvecklats en del sedan I All Hast. Visst har vi fortfarande några toksnabba låtar men vi försöker också varva det hetsiga men lite svängigare långsammare låtar. Och långsamt för Trevolt är ju inte tråkigt långsamt, så vi hoppas att alla kommer att gilla det.
EKA: Vilka band ni spelat med på konserter har varit roligast att spela med? Nån särskild konsert som sticker ut från mängden som var jätterolig att köra?
Adam: Som förband till Dia Psalma på Åland. Pretzeltown-festivalen med Bla Asta Kask. Och Frasses fixarfest såklart.
David: Vi hade ett kaosigt gig på nya ungdomshuset i Köpenhamn för ett par-tre år sedan, det var en upplevelse. Bland de senare så är det nog förbandsgiget med The Menzingers, det var utsålt och jäkligt svettigt.
EKA: Ni har stundtals ett vänsterinriktat budskap, vad säger ni om musikers roll i kampen mot regeringen? Räcker det med att göra stödspelningar för de rödgröna, eller behövs det att man behåller ett oberoende och manar till motstånd? Vad är er roll i kampen mot alliansen?
Adam: Jag ser det helst inte som att vi är mot något utan istället är vi för allt vad punken står för, vilket är en hel filosofi, eller livsstil om man vill säga så. Och om folk håller med och gillar våra texter så är det såklart bra. Och såklart gillar vi inte alliansens politik, men jag tror inte på det tillvägagångssättet att göra motstånd. Det handlar mer om vem som har bäst argument att locka med.
David: Vår roll i "kampen mot alliansen" är väl lite luddig. Vi skriver texter om saker som ligger oss varmt om hjärtat. Om det sedan är politik eller kärlek, det är lite olika. Vissa låtar blir ju väldigt politiska, det blir väl en ventil för att få ut lite grejer. Sen tycker jag att det är kul om det sitter någon tjej/kille någonstans i Sverige och håller med. Att påverka politiker har väl aldrig varit min stora förhoppning, däremot så lyfter vi gärna upp det som är viktigt för oss.
EKA: I skrivande stund har moderaterna i Malmö anklagat en vänsterpolitiker för antisemitism och judiska institutioner i USA avråder judar från att resa till Malmö. Hur märker man, i Malmö, av konflikten mellan (judisk och ickejudisk) sionism och de som står på Palestinas sida? Vad tycker ni själva om konflikten och skulle ni kunna tänka er att stödja nån av sidorna med er musik?
Adam: Jag skulle vilja tipsa om boken "Att bota en fanatiker" som beskriver konflikten rätt bra, men jag vet ändå för lite om konflikten för att kunna ta ställning på någons sida.
David: Jag märker inte av något i Malmö angående konflikten. Det är nog på ganska teoretiskt plan som den där antisemitismen har fäste, det är inget jag uppmärksammat på gatan precis. Jag får väl säga som Adam, jag hade behövt vara mer insatt för att stödja någon av sidorna.
EKA: Vad tycker ni om hur fotbollen stulits från arbetarklassen och blivit en kapitalistisk mardrömsindustri? Kapitalet verkar vilja göra alla yttringar av proletär stolthet till nåt att tjäna pengar på, så vad tycker ni om att heja på lägre divisionsfotboll i stället för fotbollsindustrins storlag?
Adam: Det kan man göra om man vill, men då borde man kanske tänka på att inte stödja kapitalismen på andra områden också. Det är så världen ser ut och man får anpassa sig till den grad man känner är värt det.
David: Det kan ju vara kul att stödja ett lokalt lag om man gillar fotboll. Fast går det att komma ifrån att det är högre nivå i t.ex. allsvenskan än i divisionfotboll? Alla lag borde byta namn till sina sponsorers namn... som LdB Football Club.
EKA: Om er musik var en sport och inte en musik, vilken sport hade den varit, nåt hårt och fysiskt som rugby, nåt elegant och precist som biljard eller kanske nåt helt annat?
Adam: Fotboll eller hockey, elegans och kraft
David: Innebandy, snabbt och roligt samt relativt ofarligt. Om man inte får en boll i ögat, eller en trumpinne...
EKA: Nåra ord till era fans i Eslöv? Vill ni spela här? Hur bokar man en spelning med er?
Adam: Vi vill alltid spela, mejla oss Eslöv!
David: Vi har ingen manager så bara lägg ett meddelande på vår facebooksida eller maila till trevoltpunk@hotmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar