måndag 6 juli 2015

DOKA: "New Era"

/ARTIST: DOKA / TITEL: New Era / GENRÉ: Streetpunk / ETIKETT: AMTY / FORMAT: CD /

Så här är det, jag har inte uppdaterat den här bloggen på ett tag. Det finns ett par anledningar till det, för det första översvämmas den svenska punkbloggosfären av bra bloggar som t.e.x Punk och Oi! och annat skoj och Ståkuk och förhud, vilka gör vad jag försökt göra mycket bättre och lusten att blogga om punk har lagt sig. Till på köpet har jag börjat tröttna på punk, är inne i en baktkats- och soul- period. Men framför allt har jag en ny blogg som handlar om ska/soul, den finner ni här.

Så jag hade egentligen tänkt sluta blogga om punk/hc/oi!/whatever, men så sände de hygliga droogisarna på AMTY mig den här plattan och eftersom jag inte vill att folk sänder saker till mig utan att jag recenserar dem, så får det bli en recension ändå, men, alla som läser detta, SKICKA MIG INGA FLER PUNK-PLATTOR, JAG KOMMER INTE ATT RECENSERA DEM!!!

Nåja, då går vi till plattan här.

Den här plattan väcker nostalgiska känslor, hade den kommit för 15-20 år sen, så hade jag fullkomligt älskat den. Det är samma poppiga gatupunk av US Bombs eller Social Distortions karaktär med hookiga refränger som får en att tänka VOAG och Sidekick Records. Tycker även man kan lukta sig till lite poppig 77-punk typ The Jam och Buzzcocks. I vissa låtar får man nästan lite Cock Sparrer-känsla, men riktigt så högt kommer killarna i DOKA inte upp.

Bandet gör allting rätt och det är kanske det som gör att det som hade funkat då, inte funkar nu för mig. Från gitarriffen till sångarens plågade engelska, det hela är en smula överproducerat och "perfekt" för mig. Jag saknar lite aggression och primitivitet.

Men med det sagt, så finns det folk som gillar DOKAs skola punk och eftersom bandet gör det förbaskat fint, så tror jag nog att bandet har en chans att få många spelningar på kontinenten, såväl som hemmavid.

Gillar nig poppig, välpolerad punk med singalongrefränger, så är det här ett givet köp och en sommarens bästa investeringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar