söndag 29 juli 2012

The Dräperz, "Välkommen till Råby"

/ARTIST: The Dräperz / TITEL: "Välkommen till Råby" / GENRÉ: Street-trall (?) / FORMAT: CD-EP / ETIKETT: DIY /

Det här bandet har spelat med några av svensk trallpunks främsta namn och för nåt år sen hade det varit en given anledning att inte kolla in bandet. Men så kom Trevolt för nåt år sen med sitt mästerverk, I all hast, som förde in lite kreativitet i svensk trallpunk igen.

Att säga att Dräperz är trallpunk rakt av låter sig emellertid inte göras. Kanske tiden är mogen för en 90-talsrevival inom svensk punk, för där är stora delar 90-talspoppunk/skejtpunk i mixen med, såväl som nyanser av amerikansk hc och, kanske lite överraskande, anarkopunk enligt Conflicts och Active Slaughters skola. Bara musikaliskt då alltså.

Textmässigt och attitydsmässigt ger de här tre rakade killarna en streetkänsla som heter duga. Det är mer tidig Ebba Grön än DLK i attityden.

Jag gillar, som ni kanske märker, det här. En del skivor man får att recensera lyssnar man på ett par gånger, recenserar och lägger i samlingen. Inte the Dräperz, inte. Likt tidigare nämnda Trevolt kommer de att fortsätta spelas av mig lång tid framöver. Deras manager, Marky, är dessutom en hygglig prick och det skulle nog inte vara så svårt att få dem att packa instrumenten och komma till Skåne för en spelning.

Gillar du trall, skejt eller streetpunk gillar du definitivt det här. Jag kan bara uppmana folk att upptäcka bandet. Vill du ha kontakt med dem kan du klicka dig vidare till deras sajt, länk finns på min blogg under texten "subkulturella länkar".

Ett av de bästa svenska släppen på länge får tydliga 91,2% i grad av tillfredsställelse. Nu väntar vi bara på att Prins Carl släpper sin andra platta och kan, tillsammans med Dräperz, cementera Västerås rykte som Sveriges punkhuvudstad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar