fredag 7 september 2012

Eslövs BK - Askeröds IF: 4-1

Idag var det riktigt kul att vara EBK:are! Jag hade gärna varit med på förra hemmamatchen med, men hindrades dock av sjukdom.

EBK visade direkt vart skåpet skulle stå genom 1-0-målet i 4e minuten genom Dennis Nilsson och ett påföljande 2-0-mål genom Dennis Nilsson i 9e. I sanningens namn vet jag inte om det var samma Dennis Nilsson som gjorde båda målen, eller om det var ett var från våra två Dennisar.

Precis som jag satt och filosoferade i slutet av 1a halvlek hur EBK var snabbare, skickligare och helt enkelt bättre än AIF på allt, så kom 2-1-målet i 39e. Men det tror jag var precis vad matchen behövde. En spark upp i ändan som motiverade EBK att fortsätta jaga. I sanningens namn var det nära 3-0 flera gånger innan 2-1-målet.

Men AIF skulle fortsätta kämpa, även de, i början av 2a halvlek och var med på ett helt annat sätt i matchen. Men i 60e minuten gjorde Tahir Krasniqi 3-1 och sen var det i princip kört för AIF och 4-1-målet skulle hänga i luften ganska stor tid framöver.

Det skulle dock dröja ända till 90e, då Wissam Wehbe petade in den. Wissam blir också matchens lirare för mig, eftersom han kämpade hårt hela matchen och visade en målhunger som gläder en fotbollsfantast att se. Ibland gick det kanske lite för hårt till och Wissam fick ett gult kort i 79e, för en tackling som domaren inte gillade.

Det finns inte så mycket mer att säga, det var en fråga om kvalitetsskillnad. Vi var det bättre laget och det visade sig.

Hoppas Eslövsborna tar sig till match framöver och fortsätter heja fram ett EBK som härmed befäster sin andraplats i tabellen!