lördag 29 september 2012

Eslövs BK - Glimåkra IF: 2-2

Till att börja med, det har varit förbaskat kul att följa EBK den här säsongen i bokstavligt talat ur och skur. Det är möjligt att vi inte kvalar in i trean, men i vilket fall som helst, så kan man bara säga, så här efter säsongens sista hemmamatch att laget är en stolthet för staden. Precis som vi har ekonomisk kris nu, vilken vi kommer att ta oss ur, så satte Dennis Nilsson 2-2 målet och räddade en pinne åt oss i sista minuten, när det såg som mörkast ut. Därför får Dennis Nilsson (dä) även titeln matchens lirare av mig.

En annan sak som var rolig med dagens match var att vi dominerade på läktaren. Som vanligt kom det lite ljud ur oss försynta Eslövsbor, men man hörde i alla fall inte motståndarklacken. Är det något jag retar mig på med EBKs fans förutom att de inte dyker upp på matchdag, så är det att vi gör så lite ljud ifrån oss. Eller ens applåderar laget när det kommer in. Visst, det är kanske för mycket att begära att vi skall ha en singing section av Celtics kaliber, men lite kunde vi väl heja på vårt lag? Gärna några sånger med. Det finns ett par eldsjälar som sjunger och hejar och jag önskar vi kunde bli fler inför nästa säsong.

Matchen idag var rolig, även om vädret var sämre och jag trodde i 90e minuten, tills Dennis Nilsson satte 2-2 att vi skulle förlora. Man kan skämta om Glimåkra och så, men de visade sig ändå jämbördiga med oss, även om deras 2-1-mål var ett självmål som någon i EBK satte i 76e minuten. Stundtals var spelet väldigt fysiskt med. Det var lite "engelskt" idag.

Första målet satte Glimåkra i 9e minuten och försvarade sin ledning fint länge, även om EBK inte på något sätt gav upp och i 30e minuten visade det sig att Göingarna försvarade sig väl hårdhänt, för då fick vi en straff som Eldar Selimovic satte mycket snyggt.

Två skott stod ut idag, dels Dennis Nilssons vackra 2-2 mål, dels det ofrivilligt komiska "räddandet" av bollen från Glimåkras målvakt, som hade kvalificerat sig för en "Sport Bloopers" på teve i 52a minuten. Hela EBKs sektion av läktaren vek sig dubbel.

Så det är bara att summera och säga tack till klubbens alla spelare och ledare för vad de gett en under säsongen, men även till alla de trogna fans som dykt upp under en säsong som präglats av dåligt väder.