lördag 8 juni 2013

Eslövs BK - Glimåkra IF: 1-4

I dag tog det roliga slut för ett tag. Vi förlorade och skall man ändå förlora kan man i alla fall förlora stort. Det viktiga nu är att inte bryta ihop, utan att laget analyserar vad som gick snett och förbättrar sig inför kommande matcher.

Tror i och för sig inte att det finns så mycket att analysera, Glimåkra IF var helt enkelt bättre och vi gavs inte så många chanser att spela vårt spel, så som vi vill spela det. I bland tog det fart och vi kunde briljera lite, men överlag var Glimåkra det bättre laget och de förtjänade faktiskt att vinna i dag.

Men det började i alla fall bra, vi fick första målet, vilket sattes i 9e minuten, efter fint lagspel från EBK, ett lagspel som jag gärna ser mer av. Men det blev kalldusch direkt, för redan i nästa anfall från Glimåkra sattes 1-1-målet och även om det då inte såg ut att vara kört direkt, så kom 1-2 i 23e minuten, efter att de hade haft chansen till det i 15e och 21a minuterna.

EBK hade en fin chans i 28e, men sen var det mest Glimåkra för resten av matchen. 1-3 var nära i 31a, redan, då Glimåkra satte ett skott i vår ribba. Sen blev det mest spel fram och tillbaka till slutet av första halvlek och egentligen mycket av andra halvlek med.

1-3 kom i 47e och sen kom 1-4 i 87e och under den halvtimmen hände egentligen ingenting.

Matchens lirare i EBK är för mig Alexander Kutlesovski, för han visade mod och vilja på ett sätt som fick en att hoppas ända in i det sista att vi i alla fall skulle reducera.

Det viktigaste att ta sig med från den här matchen tror jag är övertygelsen om att säsongen inte är körd redan, utan att vi fortfarande har en chans att gå upp. Det och det faktum att vi behöver fans som hörs mer.