fredag 15 mars 2013

En intervju med Brutal Kuk

EKA: Hur bildades bandet? Hade ni spelat i andra innan och vad fick er att välja bandnamnet Brutal Kuk?

BK: Vi träffades i Uffamiljön runt 1997, och spelade då tillsammans i olika band som bland annat "Dårlig Hjort" och "So much hair... but how to cut it?". Etter diverse line-ups, fann vi till slut en som passade och bildade "Brutal Kuk". Bandnamnet  uppstod på en efterfest där vi spelade "Brutal Truth". En ordlek, helt enkelt. Vi tyckte namnet var tufft  och bestämde oss därför för det.

EKA: Jag var skinhead i Oslo under tiden If you want cock släpptes och jag minns vilket ståhej det var kring bandet då, bland annat blev ni bannade från Blitzhusets scen. Hur är era relationer till Blitzmiljön idag? Har ni fått spela där sen?

BK: Vi blev inbjudna av Blitz bokningsgrupp för att spela på deras nyöppning där för ett par år sen. Något vi var positiva till. Men tiden gick och Blitz beslöt sig för att det inte var nödvändigt att boka oss ändå. När det gäller relationen till Blitz, så känner vi många fina kids där och med bas därifrån.

EKA: En av den här bloggens uppdrag är att rädda äktenskapet mellan punk och reggae. Dessutom vill jag sprida det glada budskapet om northern soul i scenen. Lyssnar ni själva på västindisk musik? Alltid? Bara på sommaren eller fester? Nåt särskilt band eller artist ni kan rekommendera min bloggs läsare?

BK: Alla i bandet har väl haft sina perioder med hasch och Bob Marley i ungdomen. Men det är nog väldigt sällan nån i bandet sätter på reggae eller västindisk musik hemma, tror jag. Men ska och punk som influerats av reggae och ska har vi hört mycket på. Bland annat The Clash är ju för flera av oss en favorit. När det gäller ska är Desmond Dekker och Judge Dread bland favoriterna. I Norge är "The Aller Værste" en  favorit inom genrén.

EKA: Hur går det med uppbyggningen av UFFA-huset? Mycket byråkrati? Är folk i miljön optimistiska och tror att det kommer att bli ett nytt hus snart?

BK: Uffa-huset er under uppbyggning och återöppnas till vårens Pøbelrock, 16-18 maj. Brutal kuk spelar den 18. Det verkar som samarbetet mellan UFFA och kommunen har gått ganska bra, og de har kommit fram til en lösning som båda parter är nöjda med.

EKA: Hur kunde Breiviks terrordåd ske? Anser ni att det låg i luften, med tanke på alla dessa år av framgångar för Fremskrittspartiet och bör vi svenskar vara oroliga för Sverigedemokraterna? Hur har inställningen till muslimer blivit efter hans aktion?

BK: När det gäller högerextremismen i Norge, så ser vi att den är i färd med att växa. Skrämmande! Dessa människor borde tvångsläsa lite historia, så hade de nog ändrat uppfattning. I fjol marscherade svenska och norska nynazister (Nordfront) i Trondheim, men möttes av starkt motstånd från både polis och folk på gatan. De jagades bort och det måste vi fortsätta med. Inga nazister på våra gator!

EKA: Hejar ni på Rosenborg? Vad tycker ni om att Hamrén lämnade laget för det svenska landslaget? Är det inte en smula tråkigt att heja på ett lag som alltid vinner? Vad tycker ni om lägre divisionsfotboll och har UFFAmiljön ett eget fotbollslag, likt Blitz hade (har?)?

BK: Vi är Rosenborgssuporters. Att hamrén slutade var helt okej. Han införde 4-4-2-uppställning efter många år av 4-4-3 [sic!]. Tröndere gillar anfallsspel med mål. Vi har tilltro till Perry nu. RBK har inte vunnit på 2 år nu, så kanske blir det i år, men Solskjærs Molde är starka.. Blir ingen lätt uppgift.
UFFAmiljön hade i många år ett lag, "Torpedo Uffa", flera i Brutal Kuk och vår vänkrets var aktiva där. Undertecknad var i flera år manager för laget. Men idag tror jag inte laget är aktivt längre.

På Brutal Kuks vägnar,
Jørgen

Här är en biografi över bandet (på norska): http://www.rockipedia.no/mediateket/biografier/brutal_kuk/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar