fredag 18 maj 2012

Film: "Zurück aus dem Urlaub"

TITEL: Zurück aus dem Urlaub / GENRÉ: Dokumentär / FORMAT: DVD /

Den här filmen är en dokumentär som handlar om FC Hansa Rostocks säsong i tyska tredje ligan, åren 2010-11. Man tillbringade en säsong där och gick sen upp och, som alla Hansafans tyvärr vet, vi halkade ner igen säsongen 2011-12.

Den här filmen kan därför, tror jag, tjäna som inspirationskälla. Efter att vi halkade ner var vi tvungna att bygga ett helt nytt lag. Otrotligt nog lyckades vi som sagt, med konststycket att komma upp igen. Om man studerar den här filmen tror jag man kan dra slutsatser om vad vi gjorde bra, respektive dåligt.

Vi var överlägsna i trean och det är kul att se fansen på plats glada och spelarna spelsugna, såväl som ett par scener från spelarnas firande efter vunna matcher. Men det är klart, hellre en halvdålig säsong i tvåan än en superb i trean.

Hansa är ett klassiskt lag och förtjänar att spela i tyska ligans finrum, men det är klart, de flesta östklubbarna har det gått ut för. Se bara "Deutsche Rekordmeister", Berlin FC Dynamo, nu spelar de i femman. Även om tyska Bundesligan är en levande liga där pengarna än så länge inte tagit fullständigt kommando på traditionernas bekostnad, så har dessa pengar ändå spelat sån stor roll att västklubbarna köper alla bra östspelare och mer än 20 år efter murens fall dominerar väst fortfarande. Det är synd.

För alla Hansafans är den här filmen ett måste! Jag är inte direkt en fena på tyska, även om jag vet hur man beställer en alkoholfri öl. Men, även om man skulle kunna ha textat den, så har man ändå så mycket glädje av den här filmen på grund av alla filmsnuttar från matcher, mål, både framlänges och baklänges och annat intressant. För den som kan tyska kan filmen vara ännu mer intressant, eftersom det är gott om intervjuer och kommentarer.

Nu håller vi alla tummarna för att Hansa klättrar nästa säsong!

En så bra film får naturligtvis 100% i grad av tillfredsställelse!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar